Adchoices

8 Ocak 2014 Çarşamba

Burda dergisinden adım adım kalem etek yapımı


Bölüm 5
Kapalı Yırtmaç Çalışması

Kapalı Yırtmaç çalışmasında burada görüldügü sağ taraftaki parça ,sol taraftaki parçanın altına yatırılır.Etek uçlarına baskı yapıldıktan sonra ,sağ taraftaki parça 2 cm kıvrılarak bastırılır.Sol taraftaki parça aynen resimdeki gibi bastırılır.Çok karışık oldu değil m farkındayım:)Evet nerede kalmıştık.yırtmacı anlatıldığı gibi düzgün duruma getirikten sonra / yırtmacın üst tarafından sağ yırtmacın eni kadar üstten verev şeklinde düzgün dikiş çekebilirsiniz.

Kapalı yırtmaç çalısılırken bu şekilde dikişe kadar kesiyoruz.Dikiş tarafına 1cmlik tela yapıştırırsanız atma olmaz.

Çima Dikişi
Şimdi geldik astarla eteği birleştirmeye.Etekle ,astarı tersi tersine belden diktikten sonra,eteğin paylarını pervazın tarafına vererek resimdeki gibi çima dikişimizi çekiyoruz.Bunun için çima ayakları var.Düz ayak da işinizi görür.Arada kalan paydan telalarımızı  temizleyip,payların fazlalığını yarım cm civarında kesiyoruz.

Astarda Açık Yırtmaç Çalışması

Açık yırtmaçlı bir etek yaptığımızda ,astarımızın yırtmaçtan gözükmesini istemeyiz değil mi?O halde resimdeki gibi oval şekilde kesip overlokla temizlerseniz, ya da bunun gibi yöntemlerle sorununuz kalmaz.

Bu arada astarı benim gibi iki tarafa açarak overlok yapanlarda var.Ya da tek overlok çekebilir,üstten dikiş yaparsanız fazlalık olmaz.Bir yöntemde ingiliz dikişi.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder